#Acasă - Program de sărbători la Radio România Cultural

Filosoful Andrei Pleşu va citi, în Vinerea Mare, de la ora 15:30, fragmente din volumul său Despre îngeri, în cadrul campaniei #Acasă, pe care Radio România Cultural o desfăşoară în parteneriat cu editura Humanitas.

„Îngerii convertesc abisul dintre Dumnezeu şi om într-un spaţiu al comunicării. Ei dau consistenţă şi viaţă acestui spaţiu, transmiţând omului semnele lui Dumnezeu şi lui Dumnezeu rugăciunile omului”, spune Andrei Pleşu în volumul său Despre îngeri, realizat şi în variantă sonoră, în lectura autorului.

În aceeaşi zi, de la ora 14:00, emisiunea iClasă oferă publicului o întâlnire cu Părintele Constantin Necula. Într-un dialog realizat de Oana Ciucă Lazar, acesta vorbeşte despre ce înseamnă această perioadă de izolare, despre preţuirea celuilalt, dar şi despre frica de moarte:

„Motivul principal pentru care rezistăm toţi în această perioadă este prima zi de după Coronavirus. Când o fi, Dumnezeu ştie. Trebuie să ne întoarcem la locurile noastre de muncă şi să ne vedem de treabă. Nu doar de muncă, ci sa ne vedem de noi. Cred că va fi foarte important pentru noi să învăţăm să gestionăm aceste lucruri câştigate în singurătate, în momentul când singurătăţile noastre se vor anula”, spune preotul Constantin Necula.

Tot vineri, de la ora 23:00, Radio România Cultural difuzează Sfântul şi dreptul Iov, teatru radiofonic în regia lui Gavriil Pinte, după Cartea lui Iov din Sfânta Scriptură.

În prima zi de Paşte, de la ora 19:00, Radio România Cultural propune teatrul radiofonic Iisus de Nicolae Iorga, în regia lui Leonard Popovici, o montare care vorbeşte ascultătorului contemporan prin umanitatea sa, prin calitatea iubirii creştine pe care o răspândeşte, prin semnificaţiile tulburătoare ale morţii şi învierii lui Iisus.Adaugat: 15 Aprilie 2020
Actualizat: 15 Aprilie 2020