COMUNICAT

În urma incidentului de ieri, 4 aprilie, legat de faptul că declaraţia de presă a Preşedintelui României nu a fost transmisă în direct pe postul de radio România Actualităţi, Societatea Română de Radiodifuziune îşi exprimă regretul atât faţă de ascultătorii săi, cât şi faţă de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele director general al SRR, dl. Georgică Severin, a dispus investigarea cauzelor acestui incident, precum şi o analiză în urma căreia asemenea situaţii să nu se mai repete. În cazul în care vor fi identificate încălcări ale prevederilor legale, vor fi luate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare şi de regulamentele interne.

În niciun caz nu se poate pune problema vreunei acţiuni de cenzură, dat fiind faptul că principalele elemente ale declaraţiei prezidenţiale au fost prezentate ulterior pe larg, în mod repetat, în jurnalele de ştiri ale Radio România Actualităţi.

Societatea Română de Radiodifuziune este perfect conştientă de misiunea sa publică, potrivit căreia este obligată, conform prevederilor Legii nr. 41/1994, „să prezinte, în mod obiectiv, imparţial, realităţile vieţii social-politice şi economice interne şi internaţionale, să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice”, precum şi de obligaţia de a transmite „cu prioritate şi în mod gratuit, comunicatele sau mesajele de interes public primite de la Parlament, Preşedintele României, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării sau de la Guvern” şi îşi asigură, încă o dată, ascultătorii de preocuparea permanentă de a respecta aceste prevederi legale în programele sale.



Adaugat: 5 Aprilie 2019
Actualizat: 5 Aprilie 2019