Cvartetul Voces, recital la Sala Radio

Voces, una dintre cele mai importante formaţii de cvartet din România, parte a Orchestrelor şi Corurilor Radio, invită publicul la un nou concert la Sala Radio, marţi, 14 noiembrie, de la ora 19:00. Ansamblul este alcătuit din 4 muzicieni: Bujor Prelipcean – vioara I, Vlad Hrubaru – vioara a II-a, Constantin Stanciu – violă şi Dan Prelipcean – violoncel.

Programul recitalului va cuprinde 3 cvartete de J. Haydn: Cvartetul nr. 1 în do major, op. 64, Cvartetul nr. 3 în si bemol major, op. 64 şi Cvartetul nr. 6 în mi bemol major, op. 64.

Cvartetul Voces şi-a început activitatea acum mai bine de patru decenii, în 1973. Alcătuită din absolvenţi ai Conservatorului George Enescu din Iaşi, formaţia s-a impus imediat prin valoarea sa potenţială, desăvârşită prin studii de specializare în ţară cu W. G. Berger şi peste hotare, la cursuri de măiestrie în Israel, Italia, Ungaria, Germania, şi cu Cvartetul Amadeus, din Londra.

Formaţia a fost distinsă cu premii prestigioase, la Colmar, Franţa, în 1974, la Bordeaux, în 1976 şi la Hanovra, Germania, în 1979. Repertoriul formaţiei reuneşte integrale clasice, romantice, opusuri româneşti şi universale ale compozitorilor secolului XX şi compoziţii recente de cea mai elevată calitate. Cvartetul Voces este adesea prezent în mari turnee sau la festivalurile de la Bratislava, Torino, Siena, Salzburg, Salonic, Istanbul, Bucureşti, Bayreuth etc.

Ca parte a Orchestrelor şi Corurilor Radio, Cvartetul susţine stagiuni permanente la Bucureşti, efectuează înregistrări radio şi de disc (cu Electrecord, Marco Polo, EMI Electrola). A primit Premiul Criticii Muzicale în 1997. Membrii săi susţin şi o importantă activitate didactică în cadrul Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi, fiind şi profesori de onoare ai Academiei de Muzică din Cluj.Adaugat: 14 Noiembrie 2017
Actualizat: 14 Noiembrie 2017