Gala Premiilor Muzicale Radio România 2018Luni, 16 aprilie, a fost seara muzicii româneşti la Sala Radio, unde a avut loc cea de-a XVI-a ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România, un eveniment așteptat, atât de public, cât şi de industria muzicală. 17 trofee superbe, creaţii originale din cristal cu incrustaţii de argint, purtând semnătura cunoscutului artist plastic Ioan Tămâian, au fost înmânate artiştilor premiaţi, pentru performanţele lor din anul 2017.

back


Au fost acordate 16 trofee pentru cele mai bune performanţe înregistrate anul trecut în muzica pop, folk, pop-dance şi pop-rock, 25 de artişti de top ai show bizz-ului românesc şi 24 de piese şi albume figurând pe lista nominalizaţilor.

backPremiul de excelenţă a fost acordat în acest an artistei Dida Drăgan.
Pe versurile răscolitoare ale piesei ”Reaprindeți candela”, doamna muzicii românești a îngenunchiat pe scenă în fața publicului şi a cântat așa minunte în șir.


backLa trei zile după Gala Premiilor Muzicale Radio România, Dida Drăgan a fost invitata Prietenilor de la 10 (Daniela Mihai Soare și Ionuț Dragu), la Radio România Actualități.

Dida Drăgan a refuzat sa fie plătită pentru prestația din cadrul Galei, considerând că înmânarea premiului e onorantă și în acest context a anunțat că donează premiul în bani unui caz social care va fi identificat și prezentat în cadrul emisiunii Prietenii de la 10.
backPremiată pentru cea mai bună voce feminină a anului 2017 la Gala Premiilor Muzicale Radio Romania, Andra a fost invitata Danielei şi a lui Ionuţ, în Clubul Prietenilor de la 10.

Andra a marturisit că a fost o mare bucurie să revină pe scena Premiilor şi ne-a prezentat în primă audiţie cea mai nouă piesă: “Indiferenţa”.

Andra: “Mulţumesc Radio România pentru prietenia noastră!”


Ioana Ignat a câștigat trofeul „Debutul Anului” la Gala Premiilor Muzicale Radio România, premiul fiindu-i înmânat de Irina Rimes, cea care a obținut acest premiu anul trecut.


backTrupa „The Motans”, care s-a evidențiat prin piese precum „Versus”, „Ctrl Alt Delete” sau „August”, a câștigat premiul la categoria Cel mai bun artist pop.


backDenis, solistul și fondatorul trupei: “E o onoare, mă bucur foarte mult că am ajuns pe această scenă, lângă artiști de renume. Mulţumesc, Radio România!”

Cea mai bună piesă rock: Un sfert de secundă – The Mono Jacks


backDoru Trascău, fondatorul şi solistul trupei de rock alternativ The Mono Jacks: "E întotdeauna importantă destinația, adică pasiunea, iar acest gen de momente aduc confirmarea că toată munca trupei se concretizează într-o relație specială cu ascultătorii."

Cel mai bun artist rock: Vunk


backCornel Ilie: “Mi-aș dori să realizez un featuring cu Călin Pop de la Celelalte Cuvinte.”

Cel mai bun album folk: Pre@Clasic – Florin Chilian


back


Florin Chilian: "Prima nominalizare şi primul premiu din carieră....mulţumesc, Radio România!"Omul cu chitara: Mircea Vintilă

Mircea Vintilă: "Mulţumesc, sunt tare bucuros! De 40 de ani avem o colaborare minunată! Mulţumesc, Radio România!"


backCea mai bună piesă alternative rock: Dur de-a dura – Viţa de Vie


Viţa de Vie: "Mulţumim, Radio România! Mulţumim pentru că difuzezi de cel puţin 21 de ani Viţa de Vie!"


backCel mai bun album pop rock: Happy Day – Direcţia 5 și Cea mai bună voce masculină: Cristi Enache. Pe scena Sălii Radio au răsunat hituri precum: "Am să te am", "Are ceva din toate" sau "Când sunt cu tine".


backIrina Rimes a fost nominalizată la 3 categorii, inclusiv "Piesa anului" cu hitul câştigător "Bolnavi amândoi".


backSmiley a primit trofeul “Artistul anului 2017”, dar şi premiul pentru cel mai recent album lansat anul trecut, “Confesiune”.

HaHaHa Production, compania de producţie a lui Smiley, şi-a adjudecat şi un al treilea premiu: pentru cel mai bun compozitor, înmânat lui Şerban Cazan.

Feli a fost cea care a ridicat cele trei premii fiind şi ea nominalizată la categoria “Cel mai bun artist pop al anului 2017” şi “Cea mai bună voce feminină a anului 2017”. Artista a fost întâmpinată cu multă căldură şi cu ropote de aplauze de spectatorii care au umplut Sala Radio. Feli a cântat pe scena Sălii Radio piesa “Vals”, piesa de referinţă de pe albumul “Confesiune” al lui Smiley şi una dintre cele mai de succes piese ale ei, “Acasa”.

Big like video: Antiexemplu – Carla’s Dreams;Gala a fost prezentată de Daniela Mihai şi Cătălin Cârnu - de la Radio România Actualităţi, împreună cu Ioana Voicu - TVR.


backFotografii: Luciana Gingărașu și Alexandru Dolea

Fotoreportaj realizat de Luciana Gingărașu

back

Copyright @2018 Radio România