Radio Fiction Desk la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu

Miercuri, 15 mai, începând cu ora 10:00, se va desfăşura cel de-al doilea workshop, din cadrul Radio Fiction Desk, de această dată la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, unde invitat special va fi cunoscutul actor Mihai Bisericanu.

Cu această ocazie se va pregăti cel de-al doilea spectacol radiofonic care va intra în concurs. Spectacolul va fi realizat după piesa de teatru O soacră, de Ion Luca Caragiale. Adaptarea radiofonică aparţinând Silviei Cusursuz, este interpretată de elevii-actori din cadrul trupei de teatru a liceului, coordonaţi de profesorul Marcel Homorodean, regia artistică a spectacolului aparţinând Dianei Mihailopol.

Radio Fiction Desk - 2019este un concurs realizat de Radio România, prin Teatrul Naţional Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei ediţii, care se desfăşoară pe parcursul anului 2019, în concursul Radio Fiction Desk se vor întrece trupe de elevi-actori de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza şi Liceul Teoretic Dante Alighieri.

Conform metodologiei, în toate aceste licee aflate în concurs se desfăşoară workshop-uri la care participă membri ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România, colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic piesele de teatru în studiourile Societăţii Române de Radiodifuziune.

Ca şi în primele patru ediţii, după înregistrare şi postprocesare, spectacolele vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, unde vor putea fi ascultate şi notate de către toţi ascultătorii teatrului radiofonic.

Radio Fiction Desk – 2019se va încheia cu o Gală de premiere.

Primăria Municipiului Bucureşti este Partener Instituţional al Radio Fiction Desk.
Adaugat: 14 Mai 2019
Actualizat: 14 Mai 2019