Şeherazada de Rimski-Korsakov, la Sala Radio

Vineri, 16 februarie, de la ora 19:00, Orchestra Naţională Radioinvită publicul într-o lume a sonorităţilor de basm, cu suita simfonicăŞeherazada, de Rimski-Korsakov, lucrare programată în partea a doua a concertului de la Sala Radio. În prima parte, orchestra va interpreta Concertul în si minor pentru violoncel şi orchestră, op.104, de A. Dvořák, iar la pupitrul dirijoral se va afla dirijorul german Justus Frantz, personalitate proeminentă a muzicii contemporane, apreciat deopotrivă pentru viziunea artistică şi pentru atenţia specială acordată promovării tinerilor muzicieni.

Solistul invitat al primei părţi, care va interpreta Concertul în si minor pentru violoncel şi orchestră de Dvořák, va fi violoncelistul Răzvan Suma, un muzician foarte activ, protagonist al turneelor Vă place ...?, care au cucerit publicul pe scenele din România în ultimii ani.

Solist în suita Şeherazada, de Rimski-Korsakov va fi violonistul Adrian Florescu, concertmaestru al Orchestrei Naţionale Radio.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pewww.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.Adaugat: 14 Februarie 2018
Actualizat: 14 Februarie 2018