Selecțiuni și coruri celebre din opere, la Sala Radio

Voci impresionante, costume flamboaiante, decoruri grandioase, o muzică plină de emoție și o poveste fascinantă bazată pe dragoste, crime și trădări, toate acestea compun universul unei reprezentații de operă, cea mai complexă formă de spectacol, care îmbină toate cele 7 arte. Vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio vor răsuna câteva dintre cele mai frumoase fragmente din teatrul liric, selecțiuni și coruri celebre semnate de titanii genului: Verdi, Rossini, Donizetti, Bellini, Mascagni, din opere precum "Nabucco", "Il Trovatore" ("Trubadurul"), "Aida", "Cavalleria Rusticana", "Norma" și "Don Pasquale".

Evenimentul va fi prezentat de două dintre ansamblurile Radio România: Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu.

Întregul eveniment se va derula sub bagheta dirijorului italian David Crescenzi, în prezent director artistic al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

La finalul concertului, Editura Casa Radio invită publicul în foaierul central al Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferită de percuționistul-compozitor Alexandru Anastasiu și dirijorul David Crescenzi, pe albumul apărut la Editura Casa Radio sub titulatura "Alexandru Anastasiu – The Seasons, Orchestra Naţională Radio, dirijor David Crescenzi".

Albumul "Alexandru Anastasiu – The Seasons, Orchestra Naţională Radio, dirijor David Crescenzi" este disponibil la librăria Editurii Casa Radio și prin comandă online pe www.edituracasaradio.ro, sau la partenerii de distribuție.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, dar și audio LIVE pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.6800). Programul casei de bilete, pe www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro, dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.


Adaugat: 14 Februarie 2023
Actualizat: 14 Februarie 2023